VLCi VALÈNCIA SMART CITY | INDICADORS PER A MESURAR LA CIUTAT
16265
page,page-id-16265,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

INDICADORS PER A MESURAR LA CIUTAT

plataforma_indicadores

 

Dins de l’Estratègia València Ciutat Intel·ligent sorgeix la necessitat de tenir una eina integral de gestió de tots els recursos i serveis mitjançant un tractament transversal de les dades. D’ací va sorgir la Plataforma de Ciutat Intel·ligent de València (Plataforma VLCi), que des del punt de vista de la ciutadania, permet gestionar amb major eficàcia i eficiència els serveis públics, a través de la compilació d’indicadors; augmenta la interoperabilitat entre serveis municipals, i ofereix una visió integrada de la ciutat i de tota la seua gestió. A través d’indicadors de ciutat, ciutadà i de gestió dels serveis, es mesura de manera precisa el comportament de la ciutat i els seus recursos, i açò fa que la ciutat puga comparar-se objectivament amb ciutats similars i amb si mateixa a través del temps, millorant la presa de decisions estratègiques i operatives de ciutat.

OBTENCIÓ DE LA CERTIFICACIÓ ISO 37120 SOBRE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE EN LES CIUTATS

 

99 INDICADORS CERTIFICATS

 

Al gener de 2016, València ha obtingut del World Council on City Data (WCCD) la Certificació ISO 37120 (Organització Internacional de Normalització) a nivell Platí.

Aquest certificat, el més elevat que atorga la institució en matèria de Desenvolupament Sostenible a les Ciutats, avalua més de 100 indicadors homogenis que mesuren l’eficiència dels serveis públics i qualitat de vida de la ciutadania.

plataforma_iso_logo2
plataforma_indis_graficas

Fins hui, aquesta certificació només l’han aconseguida altres dotze ciutats a nivell mundial: Barcelona, Londres, Rotterdam, Boston, Los Angeles, Toronto, Vaughan, Guadalajara, León, Dubai, Amman i Makati. València destaca per ser la segona ciutat del món que ha reportat el major nombre d’indicadors, 99, només per darrere de Boston que ha reportat 100.

SABER MÁS

DADES OBERTES: OPORTUNITAT PER A L’ECOSISTEMA EMPRENEDOR

 

La Plataforma VLCi fomenta la innovació, permet l’accés i reutilització de dades obertes públiques d’una manera còmoda i eficaç, permet convertir a València en un govern obert, convergent amb l’Internet del futur.

SABER MÁS
Portal Transparencia y Datos Abiertos Valencia

FIWARE i FILAB

 

El portal de dades obertes posa a la disposició de la societat una completa sèrie de dades a través d’un catàleg actualitzat de capes d’informació de la ciutat elaborat pels tècnics municipals; 300 dades obertes a dia de hui, a les quals cal sumar les dades compartides a l’entorn d’experimentació propi de FIWARE, anomenat FILAB, que són aproximadament 150 datasets. L’objectiu és la utilització de les mateixes per a crear valor afegit i fomentar un potencial econòmic. Per açò es promouen les aplicacions creades pels usuaris d’aquesta base de dades, constituint un lloc d’exposició d’aquestes innovacions.

VALÈNCIA LABORATORI PER A LA INNOVACIÓ

PROVA EL TEU PROJECTE EN UN ENTORN REAL!

 

Dins de les smart cities, València es posiciona com a ciutat laboratori per a provar solucions innovadores en un entorn real.

Els emprenedors i emprenedores i investigadors i investigadores poden tenir l’opinió dels usuaris i usuàries finals i els resultats del seu pilot, abans de traure el producte al mercat.

SABER MÁS
laboratorio2